Reflektion - C

1. Hur tycker du att ert projekt gick/blev?
(Utvärdera, var kritisk men glöm inte bort att lyfta fram vad som var bra)
Jag tycker den blev bra. Det är dock inte jag som klippt ihop den, men jag tycker den var klippt bra, hade de tagit bort massor av delar i videon, men det blev ett bra resultat ändå.

2. Utvärdera era produkter; såväl filmen som det grafiska.
(Utvärdera, var kritisk men glöm inte bort att lyfta fram vad som var bra)
Jag tycker att affischen och skivomslaget blev jättefina! Det var ett bra "mönster" i det hela, samma bilder, samma text och färger. Filmen var klippt bra och bra effekter tycker jag.

3. Vad för lärdomar har du dragit om följande:
a) Planering
Det gick ju sådär. Vi hade en bra plan från dag 1. Men den höll inte så speciellt länge.. Vi visste inte vart vi skulle filma, hur vi skulle filma osv.

b) Användning/Fördelning av tiden
Tycker vi har hållt tidsplanen, men inte planeringen.

c) Samarbete
Inte det bästa. Det gick bra till en början, men mot slutet blev det kaos. Jag vet att jag och "E" Inte gjort så speciellt mycket efter allt var klart. Vi har gjort de som de har sagt till oss. "C" har gett oss lite uppdrag att skriva små texter soms kulle vara med på affischen och leta upp lite loggor. Vi har hjälpts åt med bildspelet/dokumentationen och fixade ihop med bilderna osv. Sista dagen kommer de som klippte på att vi behövde mer matrial.. Trots att jag frågat två veckor innan (veckan imellan hade vi nationellt prov och långhelg) om vi behövde filma mer, men de sa nej och då antog jag att det skulle bli bra, eftersom jag tyckte det såg bra och hade ingen åsikt om hur vi kunde förbättra det. Onsdagen innan allt skulle in kommer de och säger "vi behöver mer matrial". Men problemet är då att varken jag eller "E" kunde vara kvar efter skolan. Jag hade något viktigt att göra (minns inte vad.. är lite trött :$) "E" skulle göra något annat som jag inte heller minns. Men vi kunde i vilket fall inte vara med. Då blev ju, ganska självklart, de andra VÄLDIGT sura och började svamla om massa saker som jag inte ens uppfattade vad de sa..

d) Ansvar
Jag har tagit mitt ansvar som dokumenterare. Jag har fotat vid inspelningar osv.

Reflektion - B


1) Vad har gruppen gjort såhär långt?
Vi har filmat allt och börjat redigera ihop till en färdig musik video.
Maja och Carol har börjat med det grafiska. Lizel och Madde klipper film.

2) Vad har du bidragit med?
Jag har fotat under inspelningar och dokumenterat. Dock inte på alla då jag inte varit med på alla och den senaste var jag tvungen att hålla i micken till "ljudkameran" och kunde då inte fota tyvärr.

3) Vilka problem har ni stött på och hur har ni löst dem?
Vi har kanske inte varit överens hela tiden. Vissa har varit lite bossiga och vissa har varit väldigt negativa till detta och tycker allt är jobbigt och pinsamt. Några skyller på vissa,(jag nämner inga namn då denna bloggen fortfarande besöks av personer som inte har med detta att göra!) att de inte gör något, det känns lite som om vissa överreagerar och inte lyssnar på allt som sögs. Men den senaste veckan har det funkat bra iaf. (:

4) Blir det som ni tänkt? Utvärdera, reflektera
Ja, det tycker jag nog att det blir. Det var lite jobbigt att komma igång med allt men nu tycker att vi ligger bra till och det går englit planerna så att säga. Även om vi inte alltid har saker att göra, menar vi som inte klipper eller fixar med det grafiska, så får vi små uppdrag att göra så vi inte sitter arbetslösa.

Skolblogg

Jag tänker från och med nu bara använda denna bloggen till en skolblogg!
Om ni vill fortsätta läsa om mina ointressanta dagar kolla in http://nattstad.se/danielanilsson
ses där!

Reflektion - Vår

1. Beskriv din process från idé till slutresultat. Stötte du på problem? Hur löste du dem och hur påverkade det resultatet?
Min första tanke när jag fick veta om detta projektet var att jag skulle fota någon som går med sin hund på en gångbana uppe vid stallet där jag rider. Men i brist på bra väder så fotade jag vår tecken istället.


(Bilderna är klickbara)

Gässen börjar komma tillbaka och få ungar nu, knopparna börjar komma och hästarna får gå ut utan täcke i solen.

2. Hur valde du teknik? Hur påverkar det resultatet?
Eftersom jag inte gillar att rita så valde jag att fota. Jag tror det blev bättre såhär!

3. Vad skulle du kunna göra annorlunda?
Jag hade kunnat fota lite fler bilder på knopparna och gässen. Hästar har jag redan massor med bilder på från när jag jobbar osv.
4. Vad är du mest nöjd med och varför?
Jag är mest nöjd med bilden på hästen Lester. Den är väldigt fin och han står på ett roligt sätt. Han ser även väldigt gald ut. Jag valde den eftersom hästarna får gå ut utan täcke och de tycker att det är hur skönt som helst!

5. Hur påverkar bilderna i utsällningen varandra?
Alla bilderna var väldigt fina. Det var olika bilder, många på blommor och alla visade vad våren var för dem. Riktigt fint!


Här är lite andra bilder som jag blev nöjd med:











RSS 2.0