Från skiss till färdig bild

Pandor och dödskallar, det är två av sakerna man hittar i bildhavet. NTI-Gymnasiets estet tvåor har gjort ett bra jobb när de genomfört sina idér. De har jobbat flitigt under x antal lektioner. Mycket färgglatt men ändå lite svart. Jag tolkar bilderna även om jag inte vet vad konstnärerna har tänkt sig för budskap. Det är bilder i olika tekniker två olika tekninker, båda är graffiti inspirerade. Screen tryck och sprayburkar har används.  Bilderna hänger på väggen i syfte att det skall komma folk och titta på dom. De häger uppe på ett bra och genomtänkt sätt, inte för mycket svart på samma ställe, allt är blandat. Eleverna har även gjort ljuskonst som sitter i fönstrena längst med Södrahamngatan. Går man på gatan mitt emot och kollar mot fönstrena så kan man se fina konstverk.
 
Alla eleverna fick fira händer när de fick uppgiften och alla har använt minst 1 teknik var. Andra har använt sig av flera. Bilderna som hänger uppe på väggen passar väldigt bra ihop, iallafall på det sättet som de sitter uppe. Hade de suttit på ett annat sätt så kanske de inte hade passat in lika bra. 

Madeline Calles Nylund har gjort pandor i screentryck, Linn Ageflod har gjort en fjäril i akvarell och Jordan Thunell Idumwonyi har gjort 4 olika bilder i spray teknik. De flesta har gjort ljuskonst också. Elsie Zimblys gjorde en stad och Yasmin Osman har gjort en dödskalle med olika små mönster i. Riktigt häftiga! Utifrån är det också väldigt fräckt. 
 
När jag ser bilderna så tänker jag på Banktsy eftersom han också jobbar mycket med spray tekniken. När jag ser Yasmins dödskallar så tänker jag lite på kyrkan. Mest eftersom hon har kors som är utskärda eller ifyllda med färg. 

För att sammanfatta denna utställningen så tycker jag att den är väldigt organiserad, mycket färger och fina motiv. 
 
- Daniela Nilsson

RSS 2.0