Reflektion - Remembering the dead

Hur kom du på idén till dit/dina verk?
Svar: Jag visste inte vad jag skulle göra så jag gick in på weheartit.com, min inspirations källa, där hittade jag lite olika bilder på pumpor och olika gravar. Jag fick idén att göra en gravsten och skriva R.I.P, så som man brukar skriva i serier eller andra halloween bilder. När jag gjort gravstenen kände jag att något saknades, fick idén att göra en pumpa också, så det gick bli en gravsten och en pumpa. 

Beskriv din arbetsprocess:
Försök att förklara dina val och bortval, hur du tänkt kring teknik, utformning, färger, utsnitt, komposition mm. 
Svar: Jag valde att måla min bild i akryl då jag tyckte det verkade spännande. Jag började att rita en liten skiss i min skissbok och när jag blev nöjd med den klippte jag ut en bit duk som jag kunde måla på. Jag valde färger och satte upp duken på en träskiva och sedan var det bara att börja måla. 

Jag började med att skissa på duken för att se hur stor gravsetenen skulle vara och när jag var nöjd började jag leka fram en grå färg. När jag blev nöjd så fyllde jaf i stenen och började med den svarta bakgrunden. Veckan efter när den hade torkat la jag ett nytt grått lager och la även i lite brunt/orange och lite grönt i den gråa färgen så det skulle bli lite kontrast. Gjorde det samma med himmelen, la i lite blått, grönt och även lite lila. Jag började även fylla i pumpan orange och nästa lektion fick även den lite kontrast. Jag skulle skrivit R.I.P men jag kände att det skulle bli lite för mycket och det blev bättre utan.
 
Blev den som du tänkt? Förklara
Jag tycker att den blev bättre än vad jag tänkt. Eftersom jag inte brukar vara nöjd med mina bilder jag ritar/målar så blev jag nöjd med denna. Den var enkel, men det finns även lite "liv" i bilden, spc i himmelen och gravstenen där det inte bara är svart eller grått. Jag är faktiskt väldigt nöjd. :)

Vad tycker du om utställningen?
Jag tycker den blev väldigt bra faktiskt, det var en bra plats att sätta upp bilderna på och bilderna passade väldgit bra ihop. Min bild hänger under maddes och vi hade samma färg  tema i våra bilder. Sedan hänger de andra bilderna också väldigt bra och passar ihop allt som allt. Riktigt fina bilder!

Hur funkar bilderna tillsammans?
Jag tycker att de passade väldigt bra tillsammans, det var ingen som inte passade in, alla stämde in på temat och fick sin egen plats bland de andra bilderna. 
 
Påverkar de varandra på något sätt?
Ja lite faktiskt, de framhäver varandra väldigt bra och man kan titta på te.x min bild och se lite av den i Maddes, eftersom vi hade samma teknik och samma färgtema. 
Hade lagt ut en bild på instagram innan den blev helt klar, men man ser iallafall nyanserna i gravstenen. 
Nyanserna har inte hunnits målas i pumpan eller bakgrunden :)

RSS 2.0